Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко разход дават вашите 155-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Едно време си мислех че с 100октана харчи по-малко и компенсира голямата цена, но реално не е по-изгодно. Ако има разлика във вървежа той ще е минимален и едва ли може да бъде усетен. По-скоро ако някой е сипал много много гаден 95 може да усети като сипе малко по-хубав 95....
    Пък и има някои тънкости за висококтановия бензин, топлинно число на свещите, чип, кабели и т.н...

По последни изчисления имам леко завишаване на разхода за последните 800км. пропан бутан-предполагам колата не беше правилно настроена. Но за момента в зимния сезон от 15 ноември 10г. до сега 3.март 11г. имам 3290км. градски режим на движение с общ среден разход от 12,7л. пропан бутан на 100км.

1760км. извънградско среден разход 9.6л./100км. пропан бутанче на каране +15/20 над ограниченията вкл. магистралата...
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Comment

• ако си направил компресията 14 няма да говориш така
      Alfa Romeo 155 Super
      2.0 16V TS

Comment

• Венци не съм напълно съгласен с теб. На мен алфата ми е третата кола. И с трите съм пробвал с 95 , 98 и 100октана и има разлика и във вървежа и във разхода. При нормално каране разликата градско между 95 и 98 ( и двата на лукоил) е около 1-литър пробвано е много пъти ,а извънградско около 500-600грама, а с 100 на ОМВ харчи като с 98 локоил но върви доста.
        EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
        EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
        NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Откакто ми даде 17 градско много, много не я засичам на тия цени мина ли със 20лв. 120-130км градско съм доволен,тя и ланда сондата не ми работи така че бива.Ама сега трябва да я закарам да и видят малко настройките на газта,иначе извън града и моята пада под 10 даже може и по малко.Ама тя тази кола е направена да върви не може да не гори малко повече,така мисля аз.

Comment

• Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
            Венци не съм напълно съгласен с теб. На мен алфата ми е третата кола. И с трите съм пробвал с 95 , 98 и 100октана и има разлика и във вървежа и във разхода. При нормално каране разликата градско между 95 и 98 ( и двата на лукоил) е около 1-литър пробвано е много пъти ,а извънградско около 500-600грама, а с 100 на ОМВ харчи като с 98 локоил но върви доста.
            Здрасти колеги всичко е илюзия и секса е мечта 155 8 к върви най добре и гори най малко с 95 октана ако греша поправете ме
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

• Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
              Здрасти колеги всичко е илюзия и секса е мечта 155 8 к върви най добре и гори най малко с 95 октана ако греша поправете ме
              To това е така когато сипваш качествен 95, но в БГ 98 е с качеството на 95. Иначе аз моята 155 съм я карал с ОМВ 100, Лукойл 100 ,Еко 100 и с Еко 95 май няма разлика, та сега я карам с 95 или 95плюс на Еко. 164-ката твърдо с 95 (нама грижи) а ГТВ-то с 95+ или Еко 100

Да Ви кажа ли разхода ми навръщане от Батак. (от пролетната сбирка) Легендата даде много добрия разход от 13 на сто бензин 95 Еко,(средно отиване и връщане) но стила на каране на връщане беше яко състезателен. На завойчетата от Батак към пазарджик яко газ , гумите свиреха на завойте, а по някое време зеха и да изпускат повечко. После на магистралата 160 - 200 нито една кола не ме изпревари (подминах Венци по някое време) Ако не знаете да Ви кажа , че Q7 3.0 дизел умира на около 180-190 км/ч реални и легендата го подминава с 210 по GPS. (явно тежеста и челното съпротивление си казват думата) . Доволен съм от охлаждането на маслото , дори при продължително каране с много газ не подминава 110 градуса.(то и скороста охлажда де)
              2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
              CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• Де да знам кое е илюзия вече,ама само знам какво съм пробвал и какви са резултатите и то не от един или два опита А иначе ми е ясно че всяка кола си е различна и просто чувек трябва да си намери подходящото гориво,масло и т.н. за да е доволен аре сега от мене
                EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

• Моят Алфред пък, при два пъти ходене от Благоевград до Турция, и общо навъртяни около 1600км, даде разход около 7л/100, което направо ме изуми, като се има в предвид, че по магистралата не съм я жалил, и дори си поставих рекорд за скорост (200км/ч на километража, 197км/ч на GPS-a) )
                  155 1.8ТС 8в 129к.с. '93год.

Comment

• Моята ми дава под 10 в София (между 9 и 10) с едно малко уточнение. Каране само след 8 часа вечерта в делничните дни. Задръстванията ме нервират до краен предел, физически ми е непоносимо просто. За това лятото колело, зимата маршрутка. По-голямо безумие от това да ходиш на работа с кола не съществува за мен
                    Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

• Първоначално публикувано от BiTurbo Покажи съобщение
                      Моята ми дава под 10 в София (между 9 и 10) с едно малко уточнение. Каране само след 8 часа вечерта в делничните дни. Задръстванията ме нервират до краен предел, физически ми е непоносимо просто. За това лятото колело, зимата маршрутка. По-голямо безумие от това да ходиш на работа с кола не съществува за мен
                      Е тогава не виждам логика. Закакво ти е кола?
                      Да я разходиш веднъж годишно до морето?
                      Не си струва!
                      Alfa 155 2.0TS 8V '93
                      sigpic
                      VW LADAVAGEN '81
                      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Събота, неделя, вечер след работа... Километрите си вървят... Колата си се ползва доволно. Идват някъде към 250-300 км седмично, баща ми си ползва колата за ходене на работа и не прави колкото мен То само първа-втора каране ли е... само да я мъча милата

Плюс това колелото харчи 2 литра вода / 100км и някак си идва по-бързо в градски условия
                        Last edited by BiTurbo; d.m.y г., 21:31.
                        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V '94

Comment

Събота, неделя, вечер след работа... Километрите си вървят... Колата си се ползва доволно. Идват някъде към 250-300 км седмично, баща ми си ползва колата за ходене на работа и не прави колкото мен То само първа-втора каране ли е... само да я мъча милата

Плюс това колелото харчи 2 литра вода / 100км и някак си идва по-бързо в градски условия
                          Прав си. Аз също неправя повече от 1000 километра седмично - градско...
                          Alfa 155 2.0TS 8V '93
                          sigpic
                          VW LADAVAGEN '81
                          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

• Аз да се похваля-свалих го под 10 градско,варира около 9,5.
                            Alfa 155 1.7,1.8 ex
                            Alfa 166 2.4 3 ex
                            155 1.8 MY 95 sport

Comment

Моята ми дава под 10 в София (между 9 и 10) с едно малко уточнение. Каране само след 8 часа вечерта в делничните дни. Задръстванията ме нервират до краен предел, физически ми е непоносимо просто. За това лятото колело, зимата маршрутка. По-голямо безумие от това да ходиш на работа с кола не съществува за мен
                              Много правилни думи ! И аз правя аабсолютно същото !
                              Alfa Romeo 155 8V MY95 SPORT 126HP Running on LPG Injection

Comment

• За лятната почивка имаме навъртяни 1878 км.
                                Изяла е 152.52 литра бензин.
                                Това прави средно 8.12л/100км.
                                Горе долу е добре, тъй като беше доста натоварена и с хора и с багаж, а и климатика работеше в жегата.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                                X